Från och med idag byter vi adress och flyttar från Nacka Strand till nya lokaler i ”Höghuset” i Nacka Forum. Den nya adressen, vägbeskrivning m m hittar du här.

Efter en grundlig undersökning av arbetssätt, dokumentation, processer och hur bolaget hanterar sina kunders intressen, har Connectum nu som första rådgivare i Skandinavien blivit certifierade av CEFEX.

CEFEX, Centre For Fiduciary Excellence,är en oberoende organisation som kontrollerar och certifierar företag i finansbranschen över hela världen. Termen ”fiduciary” innebär att en person eller ett företag arbetar på ett sätt där kundens bästa sätts i första rummet. Certifieringen är en bekräftelse på att Connectums kunder tas om hand på detta sätt.

Läs mer om detta hos Connectum.

 

Bland annat den frågan diskuterade vi när Henrik Tell, rådgivare på Effektiv Förmögenhetsförvaltning, träffade Jan Bolmesson på RikaTillsammans igen häromdagen och pratade sparande och rådgivning.

Resultatet blev en videoinspelning (finns även pod och artikel – innehållet är detsamma, välj det som passar dig bäst). Titta vidare här!

Detta är första delen av två, den andra kommer inom kort.

Finansbranschen pratar gärna om vad du borde göra med dina pengar, men inte vad som händer i ditt huvud när du gör det. Samtidigt är ditt beteende, framför allt i extrema situationer, mycket viktigare för ditt resultat än att hitta exakt rätt investering.

Här är en riktigt bra artikel av Morgan Hausel på The Collaborative Fund om detta (artikeln är på engelska):

http://www.collaborativefund.com/blog/the-psychology-of-money/

Henrik Tell på Effektiv Förmögenhetsförvaltning blev intervjuad i höstas av Jan Bolmeson som driver bloggen RikaTillsammans, Sveriges största blogg med fokus på privatekonomi.

Diskussionen handlade om ekonomisk rådgivning, rådgivare, placeringar och mycket annat.

Intervjun kom att utgöra avsnitt 34 av RikaTillsammans-podden, lyssna eller läs den här.